Situatie n.a.v. het Coronavirus Covid-19

De Corona crisis waarin we ons sinds maart 2020 bevinden, had en heeft een grote impact op de werking van Zonnehoeve|Living+. We hielden je het afgelopen jaar op de hoogte van de geldende maatregelen en consequenties daarvan op het dagelijks leven.

In februari van dit jaar konden we de vaccinatie campagne opstarten, met het vaccin van Pfizer Biontech. Een tweede inenting op de symbolische datum 13 maart zorgde voor een vaccinatiegraad van welliefst 95% onder het grootste deel van onze medewerkers en cliënten. Deze vaccinatiegraad, gecombineerd met de momenteel dalende trend in de Corona cijfers in België, laat ons toe de Corona maatregelen te versoepelen. Hier halen we enkele voor u relevante versoepelingen aan:

Versoepelingen vanaf 1 juni:

- Leefgroep bubbels
Vanaf 1 juni stappen we af van de leefgroep-bubbels. Dit maakt dat alle leefgroepen van het domein Zonnestraat 13, de Sint-Rochuswegel en de mobiele werking tot één en dezelfde bubbel zullen behoren. Dit betekent dat contact tussen alle cliënten van Zonnehoeve|Living+ terug mogelijk is zoals voor de Corona crisis.

Preventieve maatregelen tussen cliënten zijn dus niet langer verplicht, maar het mag natuurlijk nog altijd en is zelfs warm aanbevolen. Dit betekent ook dat cliënten zowel binnen als buiten op de sites van Zonnehoeve|Living+ geen mondmaskers meer moeten dragen. We vragen hen wel te allen tijde een mondmasker op zak te hebben. Voor medewerkers blijven preventieve maatregelen zoals mondmaskers voorlopig wel gelden in de meeste situaties.

- Mondmaskers
Buiten, op de sites van Zonnehoeve|Living+, is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht, niet voor cliënten, medewerkers, netwerk, externen, ... We vragen wel van iedereen een mondmasker op zak te hebben. Het buiten dragen van een mondmasker is natuurlijk nog altijd toegestaan. Binnen is een mondmasker nog verplicht, behalve voor cliënten in hun woonomgeving en medewerkers in hun werkomgeving.

- Netwerk op de kamer
De bezoekregeling blijft van kracht, met enkele versoepelingen vanaf 9 juni. Vanaf 1 juni mogen 2 personen van het netwerk wel mee op de kamer bij ophaal- of terugbrengmomenten. Het netwerk komt daarbij niet in de gemeenschappelijke ruimtes van de leefgroep.


Versoepelingen vanaf 9 juni:

- Refter
De refter wordt terug opengesteld voor medewerkers voor het middagmaal. In deze fase gaat het serveergedeelte nog niet open. Er mogen 12 medewerkers tegelijkertijd eten. Let op: Er zitten maximum 4 mensen aan één tafel en er blijft 1,5 meter tussen de gezelschappen. Dit betekent dat de refter in de week pas vanaf 17u open is als bezoekruimte.

- Bezoek
Binnen de bezoekregeling gaan vanaf 9 juni enkele versoepelingen in:

- Binnen:
- Maximum 4 bezoekers per cliënt per bezoekmoment (kinderen -12 jaar worden meegerekend (uitgez. als het de eigen kinderen van de cliënt betreft), deze bezoekers mogen wisselen.
- Bezoek op de kamer is toegestaan, maximum 2 bezoekers tegelijkertijd. Deze bezoekers mogen wisselen.

- Buiten:
- Maximum 9 bezoekers per cliënt per bezoekmoment, deze bezoekers mogen wisselen.

- Algemeen:
- Een bezoekmoment is niet gelimiteerd in tijd
- Een bezoekmoment gebeurt enkel op afspraak
- Bezoek vindt nooit plaats in de gemeenschappelijke delen van de leefgroep, ook niet op het terras
- Bij alle contacten binnen de bezoekregeling zijn preventieve maatregelen zoals een mondmasker en afstand verplicht

- Evenementen en activiteiten

Er kunnen (individuele) feestelijkheden op Zonnehoeve|Living+ georganiseerd worden, bijvoorbeeld verjaardagen. Hierbij gelden wel de volgende voorwaarden:

- Buiten:
- Maximum 10 personen
- Voldoende aandacht voor preventieve maatregelen

- Binnen:
- Niet in de gemeenschappelijke ruimtes van de leefgroep(tuin)
- Maximum aantal personen hangt af van de ruimte:
o Refter: maximum 20 personen en maximum 4 personen aan 1 tafel (hore ca richtlijnen). Het terras van de refter kan ook gebruikt worden.
o Kamer van de cliënt: maximum 3 personen
- Voldoende aandacht voor preventieve maatregelen